CHAPEL HILL RESIDENCE
CHAPEL HILL RESIDENCE
CHAPEL HILL
CHAPEL HILL RESIDENCE
CHAPEL HILL RESIDENCE
CHAPEL HILL RESIDENCE
CHAPEL HILL RESIDENCE
CHAPEL HILL RESIDENCE
CHAPEL HILL RESIDENCE
CHAPEL HILL RESIDENCE
CHAPEL HILL RESIDENCE
CHAPEL HILL RESIDENCE
CHAPEL HILL RESIDENCE
CHAPEL HILL RESIDENCE
CHAPEL HILL RESIDENCE
CHAPEL HILL RESIDENCE

CHAPEL HILL RESIDENCE

Universal design, energy efficiency and modern aesthetics were the primary design parameters used to create this retirement home located in Chapel Hill, North Carolina. The building form and program were divided into two rectangular forms (wings) set parallel to one another and joined by a 1-1/2 story “connector” containing the foyer and stairway. The primary living areas were configured into the single story wing while the infrequently used guest suites were located above the garage wing. Walls and ceilings were super insulated to provide a tight and energy efficient envelope. Sustainable and durable materials were selected including cypress ship-lap siding, abundantly available in the area, as well as standing seam metal roofing. Large window openings articulate the façade to provide views and bring the outside inside filling the home with natural light while large overhanging eaves shield the interiors from harsh southern sunlight. 

CHAPEL HILL RESIDENCE

Universal design, energy efficiency and modern aesthetics were the primary design parameters used to create this retirement home located in Chapel Hill, North Carolina. The building form and program were divided into two rectangular forms (wings) set parallel to one another and joined by a 1-1/2 story “connector” containing the foyer and stairway. The primary living areas were configured into the single story wing while the infrequently used guest suites were located above the garage wing. Walls and ceilings were super insulated to provide a tight and energy efficient envelope. Sustainable and durable materials were selected including cypress ship-lap siding, abundantly available in the area, as well as standing seam metal roofing. Large window openings articulate the façade to provide views and bring the outside inside filling the home with natural light while large overhanging eaves shield the interiors from harsh southern sunlight. 

CHAPEL HILL

Universal design, energy efficiency and modern aesthetics were the primary design parameters used to create this retirement home located in Chapel Hill, North Carolina. The building form and program were divided into two rectangular forms (wings) set parallel to one another and joined by a 1-1/2 story “connector” containing the foyer and stairway. The primary living areas were configured into the single story wing while the infrequently used guest suites were located above the garage wing. Walls and ceilings were super insulated to provide a tight and energy efficient envelope. Sustainable and durable materials were selected including cypress ship-lap siding, abundantly available in the area, as well as standing seam metal roofing. Large window openings articulate the façade to provide views and bring the outside inside filling the home with natural light while large overhanging eaves shield the interiors from harsh southern sunlight. 

CHAPEL HILL RESIDENCE

Universal design, energy efficiency and modern aesthetics were the primary design parameters used to create this retirement home located in Chapel Hill, North Carolina. The building form and program were divided into two rectangular forms (wings) set parallel to one another and joined by a 1-1/2 story “connector” containing the foyer and stairway. The primary living areas were configured into the single story wing while the infrequently used guest suites were located above the garage wing. Walls and ceilings were super insulated to provide a tight and energy efficient envelope. Sustainable and durable materials were selected including cypress ship-lap siding, abundantly available in the area, as well as standing seam metal roofing. Large window openings articulate the façade to provide views and bring the outside inside filling the home with natural light while large overhanging eaves shield the interiors from harsh southern sunlight. 

CHAPEL HILL RESIDENCE

Universal design, energy efficiency and modern aesthetics were the primary design parameters used to create this retirement home located in Chapel Hill, North Carolina. The building form and program were divided into two rectangular forms (wings) set parallel to one another and joined by a 1-1/2 story “connector” containing the foyer and stairway. The primary living areas were configured into the single story wing while the infrequently used guest suites were located above the garage wing. Walls and ceilings were super insulated to provide a tight and energy efficient envelope. Sustainable and durable materials were selected including cypress ship-lap siding, abundantly available in the area, as well as standing seam metal roofing. Large window openings articulate the façade to provide views and bring the outside inside filling the home with natural light while large overhanging eaves shield the interiors from harsh southern sunlight. 

CHAPEL HILL RESIDENCE

Universal design, energy efficiency and modern aesthetics were the primary design parameters used to create this retirement home located in Chapel Hill, North Carolina. The building form and program were divided into two rectangular forms (wings) set parallel to one another and joined by a 1-1/2 story “connector” containing the foyer and stairway. The primary living areas were configured into the single story wing while the infrequently used guest suites were located above the garage wing. Walls and ceilings were super insulated to provide a tight and energy efficient envelope. Sustainable and durable materials were selected including cypress ship-lap siding, abundantly available in the area, as well as standing seam metal roofing. Large window openings articulate the façade to provide views and bring the outside inside filling the home with natural light while large overhanging eaves shield the interiors from harsh southern sunlight. 

CHAPEL HILL RESIDENCE

Universal design, energy efficiency and modern aesthetics were the primary design parameters used to create this retirement home located in Chapel Hill, North Carolina. The building form and program were divided into two rectangular forms (wings) set parallel to one another and joined by a 1-1/2 story “connector” containing the foyer and stairway. The primary living areas were configured into the single story wing while the infrequently used guest suites were located above the garage wing. Walls and ceilings were super insulated to provide a tight and energy efficient envelope. Sustainable and durable materials were selected including cypress ship-lap siding, abundantly available in the area, as well as standing seam metal roofing. Large window openings articulate the façade to provide views and bring the outside inside filling the home with natural light while large overhanging eaves shield the interiors from harsh southern sunlight. 

CHAPEL HILL RESIDENCE

Universal design, energy efficiency and modern aesthetics were the primary design parameters used to create this retirement home located in Chapel Hill, North Carolina. The building form and program were divided into two rectangular forms (wings) set parallel to one another and joined by a 1-1/2 story “connector” containing the foyer and stairway. The primary living areas were configured into the single story wing while the infrequently used guest suites were located above the garage wing. Walls and ceilings were super insulated to provide a tight and energy efficient envelope. Sustainable and durable materials were selected including cypress ship-lap siding, abundantly available in the area, as well as standing seam metal roofing. Large window openings articulate the façade to provide views and bring the outside inside filling the home with natural light while large overhanging eaves shield the interiors from harsh southern sunlight. 

CHAPEL HILL RESIDENCE

Universal design, energy efficiency and modern aesthetics were the primary design parameters used to create this retirement home located in Chapel Hill, North Carolina. The building form and program were divided into two rectangular forms (wings) set parallel to one another and joined by a 1-1/2 story “connector” containing the foyer and stairway. The primary living areas were configured into the single story wing while the infrequently used guest suites were located above the garage wing. Walls and ceilings were super insulated to provide a tight and energy efficient envelope. Sustainable and durable materials were selected including cypress ship-lap siding, abundantly available in the area, as well as standing seam metal roofing. Large window openings articulate the façade to provide views and bring the outside inside filling the home with natural light while large overhanging eaves shield the interiors from harsh southern sunlight. 

CHAPEL HILL RESIDENCE

Universal design, energy efficiency and modern aesthetics were the primary design parameters used to create this retirement home located in Chapel Hill, North Carolina. The building form and program were divided into two rectangular forms (wings) set parallel to one another and joined by a 1-1/2 story “connector” containing the foyer and stairway. The primary living areas were configured into the single story wing while the infrequently used guest suites were located above the garage wing. Walls and ceilings were super insulated to provide a tight and energy efficient envelope. Sustainable and durable materials were selected including cypress ship-lap siding, abundantly available in the area, as well as standing seam metal roofing. Large window openings articulate the façade to provide views and bring the outside inside filling the home with natural light while large overhanging eaves shield the interiors from harsh southern sunlight. 

CHAPEL HILL RESIDENCE

Universal design, energy efficiency and modern aesthetics were the primary design parameters used to create this retirement home located in Chapel Hill, North Carolina. The building form and program were divided into two rectangular forms (wings) set parallel to one another and joined by a 1-1/2 story “connector” containing the foyer and stairway. The primary living areas were configured into the single story wing while the infrequently used guest suites were located above the garage wing. Walls and ceilings were super insulated to provide a tight and energy efficient envelope. Sustainable and durable materials were selected including cypress ship-lap siding, abundantly available in the area, as well as standing seam metal roofing. Large window openings articulate the façade to provide views and bring the outside inside filling the home with natural light while large overhanging eaves shield the interiors from harsh southern sunlight. 

CHAPEL HILL RESIDENCE

Universal design, energy efficiency and modern aesthetics were the primary design parameters used to create this retirement home located in Chapel Hill, North Carolina. The building form and program were divided into two rectangular forms (wings) set parallel to one another and joined by a 1-1/2 story “connector” containing the foyer and stairway. The primary living areas were configured into the single story wing while the infrequently used guest suites were located above the garage wing. Walls and ceilings were super insulated to provide a tight and energy efficient envelope. Sustainable and durable materials were selected including cypress ship-lap siding, abundantly available in the area, as well as standing seam metal roofing. Large window openings articulate the façade to provide views and bring the outside inside filling the home with natural light while large overhanging eaves shield the interiors from harsh southern sunlight. 

CHAPEL HILL RESIDENCE

Universal design, energy efficiency and modern aesthetics were the primary design parameters used to create this retirement home located in Chapel Hill, North Carolina. The building form and program were divided into two rectangular forms (wings) set parallel to one another and joined by a 1-1/2 story “connector” containing the foyer and stairway. The primary living areas were configured into the single story wing while the infrequently used guest suites were located above the garage wing. Walls and ceilings were super insulated to provide a tight and energy efficient envelope. Sustainable and durable materials were selected including cypress ship-lap siding, abundantly available in the area, as well as standing seam metal roofing. Large window openings articulate the façade to provide views and bring the outside inside filling the home with natural light while large overhanging eaves shield the interiors from harsh southern sunlight. 

CHAPEL HILL RESIDENCE

Universal design, energy efficiency and modern aesthetics were the primary design parameters used to create this retirement home located in Chapel Hill, North Carolina. The building form and program were divided into two rectangular forms (wings) set parallel to one another and joined by a 1-1/2 story “connector” containing the foyer and stairway. The primary living areas were configured into the single story wing while the infrequently used guest suites were located above the garage wing. Walls and ceilings were super insulated to provide a tight and energy efficient envelope. Sustainable and durable materials were selected including cypress ship-lap siding, abundantly available in the area, as well as standing seam metal roofing. Large window openings articulate the façade to provide views and bring the outside inside filling the home with natural light while large overhanging eaves shield the interiors from harsh southern sunlight. 

CHAPEL HILL RESIDENCE

Universal design, energy efficiency and modern aesthetics were the primary design parameters used to create this retirement home located in Chapel Hill, North Carolina. The building form and program were divided into two rectangular forms (wings) set parallel to one another and joined by a 1-1/2 story “connector” containing the foyer and stairway. The primary living areas were configured into the single story wing while the infrequently used guest suites were located above the garage wing. Walls and ceilings were super insulated to provide a tight and energy efficient envelope. Sustainable and durable materials were selected including cypress ship-lap siding, abundantly available in the area, as well as standing seam metal roofing. Large window openings articulate the façade to provide views and bring the outside inside filling the home with natural light while large overhanging eaves shield the interiors from harsh southern sunlight. 

CHAPEL HILL RESIDENCE

Universal design, energy efficiency and modern aesthetics were the primary design parameters used to create this retirement home located in Chapel Hill, North Carolina. The building form and program were divided into two rectangular forms (wings) set parallel to one another and joined by a 1-1/2 story “connector” containing the foyer and stairway. The primary living areas were configured into the single story wing while the infrequently used guest suites were located above the garage wing. Walls and ceilings were super insulated to provide a tight and energy efficient envelope. Sustainable and durable materials were selected including cypress ship-lap siding, abundantly available in the area, as well as standing seam metal roofing. Large window openings articulate the façade to provide views and bring the outside inside filling the home with natural light while large overhanging eaves shield the interiors from harsh southern sunlight. 
© Ryan Duebber Architect
513.351.5141