BROMMEL BATH
BROMMEL BATH
BROMMEL BATH
BROMMEL BATH
BROMMEL BATH
BROMMEL BATH
BROMMEL BATH
BROMMEL BATH
BROMMEL BATH

BROMMEL BATH

The design concept for this powder room originated from the location of the new vanity. The vanity was positioned on the left side of the space to maximize floor area and maintain current rough-in location. The simple lines of the vanity cabinet are continued vertically to define the edges of the heavy proportioned mirror frame. Having the frame extend from the counter to the ceiling allows the mirror surface to be maximized giving the room the illusion of more space and height. The wood frame created a continuous edge for the adjacent stacked slate material to abut cleanly. The slate material was continued onto the floor and extended to opposite wall to act as a “mat” for toilet area. Recessed lighting was introduced to highlight new elements and dramatize the space. To reinforce the modern aesthetic particular attention was given to the color and texture of each material to allow the space to be warm yet dramatic.

BROMMEL BATH

The design concept for this powder room originated from the location of the new vanity. The vanity was positioned on the left side of the space to maximize floor area and maintain current rough-in location. The simple lines of the vanity cabinet are continued vertically to define the edges of the heavy proportioned mirror frame. Having the frame extend from the counter to the ceiling allows the mirror surface to be maximized giving the room the illusion of more space and height. The wood frame created a continuous edge for the adjacent stacked slate material to abut cleanly. The slate material was continued onto the floor and extended to opposite wall to act as a “mat” for toilet area. Recessed lighting was introduced to highlight new elements and dramatize the space. To reinforce the modern aesthetic particular attention was given to the color and texture of each material to allow the space to be warm yet dramatic.

BROMMEL BATH

The design concept for this powder room originated from the location of the new vanity. The vanity was positioned on the left side of the space to maximize floor area and maintain current rough-in location. The simple lines of the vanity cabinet are continued vertically to define the edges of the heavy proportioned mirror frame. Having the frame extend from the counter to the ceiling allows the mirror surface to be maximized giving the room the illusion of more space and height. The wood frame created a continuous edge for the adjacent stacked slate material to abut cleanly. The slate material was continued onto the floor and extended to opposite wall to act as a “mat” for toilet area. Recessed lighting was introduced to highlight new elements and dramatize the space. To reinforce the modern aesthetic particular attention was given to the color and texture of each material to allow the space to be warm yet dramatic.

BROMMEL BATH

The design concept for this powder room originated from the location of the new vanity. The vanity was positioned on the left side of the space to maximize floor area and maintain current rough-in location. The simple lines of the vanity cabinet are continued vertically to define the edges of the heavy proportioned mirror frame. Having the frame extend from the counter to the ceiling allows the mirror surface to be maximized giving the room the illusion of more space and height. The wood frame created a continuous edge for the adjacent stacked slate material to abut cleanly. The slate material was continued onto the floor and extended to opposite wall to act as a “mat” for toilet area. Recessed lighting was introduced to highlight new elements and dramatize the space. To reinforce the modern aesthetic particular attention was given to the color and texture of each material to allow the space to be warm yet dramatic.

BROMMEL BATH

The design concept for this powder room originated from the location of the new vanity. The vanity was positioned on the left side of the space to maximize floor area and maintain current rough-in location. The simple lines of the vanity cabinet are continued vertically to define the edges of the heavy proportioned mirror frame. Having the frame extend from the counter to the ceiling allows the mirror surface to be maximized giving the room the illusion of more space and height. The wood frame created a continuous edge for the adjacent stacked slate material to abut cleanly. The slate material was continued onto the floor and extended to opposite wall to act as a “mat” for toilet area. Recessed lighting was introduced to highlight new elements and dramatize the space. To reinforce the modern aesthetic particular attention was given to the color and texture of each material to allow the space to be warm yet dramatic.

BROMMEL BATH

The design concept for this powder room originated from the location of the new vanity. The vanity was positioned on the left side of the space to maximize floor area and maintain current rough-in location. The simple lines of the vanity cabinet are continued vertically to define the edges of the heavy proportioned mirror frame. Having the frame extend from the counter to the ceiling allows the mirror surface to be maximized giving the room the illusion of more space and height. The wood frame created a continuous edge for the adjacent stacked slate material to abut cleanly. The slate material was continued onto the floor and extended to opposite wall to act as a “mat” for toilet area. Recessed lighting was introduced to highlight new elements and dramatize the space. To reinforce the modern aesthetic particular attention was given to the color and texture of each material to allow the space to be warm yet dramatic.

BROMMEL BATH

The design concept for this powder room originated from the location of the new vanity. The vanity was positioned on the left side of the space to maximize floor area and maintain current rough-in location. The simple lines of the vanity cabinet are continued vertically to define the edges of the heavy proportioned mirror frame. Having the frame extend from the counter to the ceiling allows the mirror surface to be maximized giving the room the illusion of more space and height. The wood frame created a continuous edge for the adjacent stacked slate material to abut cleanly. The slate material was continued onto the floor and extended to opposite wall to act as a “mat” for toilet area. Recessed lighting was introduced to highlight new elements and dramatize the space. To reinforce the modern aesthetic particular attention was given to the color and texture of each material to allow the space to be warm yet dramatic.

BROMMEL BATH

The design concept for this powder room originated from the location of the new vanity. The vanity was positioned on the left side of the space to maximize floor area and maintain current rough-in location. The simple lines of the vanity cabinet are continued vertically to define the edges of the heavy proportioned mirror frame. Having the frame extend from the counter to the ceiling allows the mirror surface to be maximized giving the room the illusion of more space and height. The wood frame created a continuous edge for the adjacent stacked slate material to abut cleanly. The slate material was continued onto the floor and extended to opposite wall to act as a “mat” for toilet area. Recessed lighting was introduced to highlight new elements and dramatize the space. To reinforce the modern aesthetic particular attention was given to the color and texture of each material to allow the space to be warm yet dramatic.

BROMMEL BATH

The design concept for this powder room originated from the location of the new vanity. The vanity was positioned on the left side of the space to maximize floor area and maintain current rough-in location. The simple lines of the vanity cabinet are continued vertically to define the edges of the heavy proportioned mirror frame. Having the frame extend from the counter to the ceiling allows the mirror surface to be maximized giving the room the illusion of more space and height. The wood frame created a continuous edge for the adjacent stacked slate material to abut cleanly. The slate material was continued onto the floor and extended to opposite wall to act as a “mat” for toilet area. Recessed lighting was introduced to highlight new elements and dramatize the space. To reinforce the modern aesthetic particular attention was given to the color and texture of each material to allow the space to be warm yet dramatic.
© Ryan Duebber Architect
513.351.5141