PINEBROOK RESIDENCE
PINEBROOK RESIDENCE
PINEBROOK RESIDENCE
PINEBROOK RESIDENCE
PINEBROOK RESIDENCE
PINEBROOK RESIDENCE
PINEBROOK RESIDENCE
PINEBROOK RESIDENCE
PINEBROOK RESIDENCE
PINEBROOK RESIDENCE
PINEBROOK RESIDENCE
PINEBROOK RESIDENCE
PINEBROOK RESIDENCE
PINEBROOK RESIDENCE
PINEBROOK RESIDENCE
PINEBROOK RESIDENCE
PINEBROOK RESIDENCE
PINEBROOK RESIDENCE

PINEBROOK RESIDENCE

This seventeen year old home was reinvented to take on a modern aesthetic. All floor, wall and ceiling finishes were updated. A simple clean lined aesthetic and contrasting material palette was carried throughout the interiors to allow each space to relate to another. Major renovation occurred in the kitchen and master bathroom areas where walls were reconfigured to allow spaces to be simplified and function to be improved.

PINEBROOK RESIDENCE

Kitchen: The existing kitchen layout did not fit the lifestyle of the owner. In the new layout the cabinet arrangement was greatly simplified, walls were removed to provide better visual connection to adjacent rooms and the existing dropped ceiling was removed to open up the space. Eight foot doors replaced the existing casement windows to provide immediate connection to the deck area and maximize the view to the outdoors. A new bar area was positioned to bridge the area between the dining room and kitchen. The cabinet detailing incorporated a continuous wood “eyebrow” to cap and link cabinets together while providing space for accent lighting. Simple patterns and textures were used to create visual interest in a monochromatic color palette.

PINEBROOK RESIDENCE

Kitchen: The existing kitchen layout did not fit the lifestyle of the owner. In the new layout the cabinet arrangement was greatly simplified, walls were removed to provide better visual connection to adjacent rooms and the existing dropped ceiling was removed to open up the space. Eight foot doors replaced the existing casement windows to provide immediate connection to the deck area and maximize the view to the outdoors. A new bar area was positioned to bridge the area between the dining room and kitchen. The cabinet detailing incorporated a continuous wood “eyebrow” to cap and link cabinets together while providing space for accent lighting. Simple patterns and textures were used to create visual interest in a monochromatic color palette.

PINEBROOK RESIDENCE

Kitchen: The existing kitchen layout did not fit the lifestyle of the owner. In the new layout the cabinet arrangement was greatly simplified, walls were removed to provide better visual connection to adjacent rooms and the existing dropped ceiling was removed to open up the space. Eight foot doors replaced the existing casement windows to provide immediate connection to the deck area and maximize the view to the outdoors. A new bar area was positioned to bridge the area between the dining room and kitchen. The cabinet detailing incorporated a continuous wood “eyebrow” to cap and link cabinets together while providing space for accent lighting. Simple patterns and textures were used to create visual interest in a monochromatic color palette.

PINEBROOK RESIDENCE

Kitchen: The existing kitchen layout did not fit the lifestyle of the owner. In the new layout the cabinet arrangement was greatly simplified, walls were removed to provide better visual connection to adjacent rooms and the existing dropped ceiling was removed to open up the space. Eight foot doors replaced the existing casement windows to provide immediate connection to the deck area and maximize the view to the outdoors. A new bar area was positioned to bridge the area between the dining room and kitchen. The cabinet detailing incorporated a continuous wood “eyebrow” to cap and link cabinets together while providing space for accent lighting. Simple patterns and textures were used to create visual interest in a monochromatic color palette.

PINEBROOK RESIDENCE

Kitchen: The existing kitchen layout did not fit the lifestyle of the owner. In the new layout the cabinet arrangement was greatly simplified, walls were removed to provide better visual connection to adjacent rooms and the existing dropped ceiling was removed to open up the space. Eight foot doors replaced the existing casement windows to provide immediate connection to the deck area and maximize the view to the outdoors. A new bar area was positioned to bridge the area between the dining room and kitchen. The cabinet detailing incorporated a continuous wood “eyebrow” to cap and link cabinets together while providing space for accent lighting. Simple patterns and textures were used to create visual interest in a monochromatic color palette.

PINEBROOK RESIDENCE

Kitchen: The existing kitchen layout did not fit the lifestyle of the owner. In the new layout the cabinet arrangement was greatly simplified, walls were removed to provide better visual connection to adjacent rooms and the existing dropped ceiling was removed to open up the space. Eight foot doors replaced the existing casement windows to provide immediate connection to the deck area and maximize the view to the outdoors. A new bar area was positioned to bridge the area between the dining room and kitchen. The cabinet detailing incorporated a continuous wood “eyebrow” to cap and link cabinets together while providing space for accent lighting. Simple patterns and textures were used to create visual interest in a monochromatic color palette.

PINEBROOK RESIDENCE

Kitchen: The existing kitchen layout did not fit the lifestyle of the owner. In the new layout the cabinet arrangement was greatly simplified, walls were removed to provide better visual connection to adjacent rooms and the existing dropped ceiling was removed to open up the space. Eight foot doors replaced the existing casement windows to provide immediate connection to the deck area and maximize the view to the outdoors. A new bar area was positioned to bridge the area between the dining room and kitchen. The cabinet detailing incorporated a continuous wood “eyebrow” to cap and link cabinets together while providing space for accent lighting. Simple patterns and textures were used to create visual interest in a monochromatic color palette.

PINEBROOK RESIDENCE

Kitchen: The existing kitchen layout did not fit the lifestyle of the owner. In the new layout the cabinet arrangement was greatly simplified, walls were removed to provide better visual connection to adjacent rooms and the existing dropped ceiling was removed to open up the space. Eight foot doors replaced the existing casement windows to provide immediate connection to the deck area and maximize the view to the outdoors. A new bar area was positioned to bridge the area between the dining room and kitchen. The cabinet detailing incorporated a continuous wood “eyebrow” to cap and link cabinets together while providing space for accent lighting. Simple patterns and textures were used to create visual interest in a monochromatic color palette.

PINEBROOK RESIDENCE

This seventeen year old home was reinvented to take on a modern aesthetic. All floor, wall and ceiling finishes were updated. A simple clean lined aesthetic and contrasting material palette was carried throughout the interiors to allow each space to relate to another. Major renovation occurred in the kitchen and master bathroom areas where walls were reconfigured to allow spaces to be simplified and function to be improved.

PINEBROOK RESIDENCE

This seventeen year old home was reinvented to take on a modern aesthetic. All floor, wall and ceiling finishes were updated. A simple clean lined aesthetic and contrasting material palette was carried throughout the interiors to allow each space to relate to another. Major renovation occurred in the kitchen and master bathroom areas where walls were reconfigured to allow spaces to be simplified and function to be improved.

PINEBROOK RESIDENCE

Master Bathroom: The design parameters for this bathroom remodel were to provide a freestanding soaking tub, a two person shower and ample storage space for linens and supplies. The new layout took advantage of the existing vaulted ceilings which were continued over the new shower and toilet area. A partial height wall was placed adjacent to toilet to visually provide separation. A wood tub platform was created to feature the new freestanding soaking tub at the existing tub deck location. His and her medicine cabinets are concealed behind the mirror at each end of the concrete countertop vanity. A natural cut limestone tile was selected to provide a natural texture to contrast the modern lines. Additionally smooth river rock was used as an accent material under the edge of tub deck and floating vanity.

PINEBROOK RESIDENCE

Master Bathroom: The design parameters for this bathroom remodel were to provide a freestanding soaking tub, a two person shower and ample storage space for linens and supplies. The new layout took advantage of the existing vaulted ceilings which were continued over the new shower and toilet area. A partial height wall was placed adjacent to toilet to visually provide separation. A wood tub platform was created to feature the new freestanding soaking tub at the existing tub deck location. His and her medicine cabinets are concealed behind the mirror at each end of the concrete countertop vanity. A natural cut limestone tile was selected to provide a natural texture to contrast the modern lines. Additionally smooth river rock was used as an accent material under the edge of tub deck and floating vanity.

PINEBROOK RESIDENCE

Master Bathroom: The design parameters for this bathroom remodel were to provide a freestanding soaking tub, a two person shower and ample storage space for linens and supplies. The new layout took advantage of the existing vaulted ceilings which were continued over the new shower and toilet area. A partial height wall was placed adjacent to toilet to visually provide separation. A wood tub platform was created to feature the new freestanding soaking tub at the existing tub deck location. His and her medicine cabinets are concealed behind the mirror at each end of the concrete countertop vanity. A natural cut limestone tile was selected to provide a natural texture to contrast the modern lines. Additionally smooth river rock was used as an accent material under the edge of tub deck and floating vanity.

PINEBROOK RESIDENCE

Master Bathroom: The design parameters for this bathroom remodel were to provide a freestanding soaking tub, a two person shower and ample storage space for linens and supplies. The new layout took advantage of the existing vaulted ceilings which were continued over the new shower and toilet area. A partial height wall was placed adjacent to toilet to visually provide separation. A wood tub platform was created to feature the new freestanding soaking tub at the existing tub deck location. His and her medicine cabinets are concealed behind the mirror at each end of the concrete countertop vanity. A natural cut limestone tile was selected to provide a natural texture to contrast the modern lines. Additionally smooth river rock was used as an accent material under the edge of tub deck and floating vanity.

PINEBROOK RESIDENCE

Master Bathroom: The design parameters for this bathroom remodel were to provide a freestanding soaking tub, a two person shower and ample storage space for linens and supplies. The new layout took advantage of the existing vaulted ceilings which were continued over the new shower and toilet area. A partial height wall was placed adjacent to toilet to visually provide separation. A wood tub platform was created to feature the new freestanding soaking tub at the existing tub deck location. His and her medicine cabinets are concealed behind the mirror at each end of the concrete countertop vanity. A natural cut limestone tile was selected to provide a natural texture to contrast the modern lines. Additionally smooth river rock was used as an accent material under the edge of tub deck and floating vanity.

PINEBROOK RESIDENCE

Master Bathroom: The design parameters for this bathroom remodel were to provide a freestanding soaking tub, a two person shower and ample storage space for linens and supplies. The new layout took advantage of the existing vaulted ceilings which were continued over the new shower and toilet area. A partial height wall was placed adjacent to toilet to visually provide separation. A wood tub platform was created to feature the new freestanding soaking tub at the existing tub deck location. His and her medicine cabinets are concealed behind the mirror at each end of the concrete countertop vanity. A natural cut limestone tile was selected to provide a natural texture to contrast the modern lines. Additionally smooth river rock was used as an accent material under the edge of tub deck and floating vanity.

PINEBROOK RESIDENCE

Master Bathroom: The design parameters for this bathroom remodel were to provide a freestanding soaking tub, a two person shower and ample storage space for linens and supplies. The new layout took advantage of the existing vaulted ceilings which were continued over the new shower and toilet area. A partial height wall was placed adjacent to toilet to visually provide separation. A wood tub platform was created to feature the new freestanding soaking tub at the existing tub deck location. His and her medicine cabinets are concealed behind the mirror at each end of the concrete countertop vanity. A natural cut limestone tile was selected to provide a natural texture to contrast the modern lines. Additionally smooth river rock was used as an accent material under the edge of tub deck and floating vanity.
© Ryan Duebber Architect
513.351.5141