DUNCAN RESIDENCE
DUNCAN RESIDENCE
DUNCAN RESIDENCE
DUNCAN RESIDENCE
DUNCAN RESIDENCE
DUNCAN RESIDENCE
DUNCAN RESIDENCE
DUNCAN RESIDENCE
DUNCAN RESIDENCE
DUNCAN RESIDENCE

DUNCAN RESIDENCE

The Duncan residence was built in 1923 with a basement that functioned primarily to accommodate mechanical equipment, laundry facilities and storage. The three main challenges associated with the project were the basements small size, age, and available ceiling heights. A mixed palette of materials was integrated into the design to delineate the space. The primary functions were positioned at the center of the space while the secondary functions were situated around the perimeter to enable good flow. The mechanical space was separated from the primary space by a corrugated metal partition which expressed its utilitarian function and contrasted adjacent materials. The existing stone foundation wall was sealed and left exposed to provide a visual anchor at each end of the primary space. The ceiling structure was left exposed and painted black to give the illusion of more height.

DUNCAN RESIDENCE

The Duncan residence was built in 1923 with a basement that functioned primarily to accommodate mechanical equipment, laundry facilities and storage. The three main challenges associated with the project were the basements small size, age, and available ceiling heights. A mixed palette of materials was integrated into the design to delineate the space. The primary functions were positioned at the center of the space while the secondary functions were situated around the perimeter to enable good flow. The mechanical space was separated from the primary space by a corrugated metal partition which expressed its utilitarian function and contrasted adjacent materials. The existing stone foundation wall was sealed and left exposed to provide a visual anchor at each end of the primary space. The ceiling structure was left exposed and painted black to give the illusion of more height.

DUNCAN RESIDENCE

The Duncan residence was built in 1923 with a basement that functioned primarily to accommodate mechanical equipment, laundry facilities and storage. The three main challenges associated with the project were the basements small size, age, and available ceiling heights. A mixed palette of materials was integrated into the design to delineate the space. The primary functions were positioned at the center of the space while the secondary functions were situated around the perimeter to enable good flow. The mechanical space was separated from the primary space by a corrugated metal partition which expressed its utilitarian function and contrasted adjacent materials. The existing stone foundation wall was sealed and left exposed to provide a visual anchor at each end of the primary space. The ceiling structure was left exposed and painted black to give the illusion of more height.

DUNCAN RESIDENCE

The Duncan residence was built in 1923 with a basement that functioned primarily to accommodate mechanical equipment, laundry facilities and storage. The three main challenges associated with the project were the basements small size, age, and available ceiling heights. A mixed palette of materials was integrated into the design to delineate the space. The primary functions were positioned at the center of the space while the secondary functions were situated around the perimeter to enable good flow. The mechanical space was separated from the primary space by a corrugated metal partition which expressed its utilitarian function and contrasted adjacent materials. The existing stone foundation wall was sealed and left exposed to provide a visual anchor at each end of the primary space. The ceiling structure was left exposed and painted black to give the illusion of more height.

DUNCAN RESIDENCE

The Duncan residence was built in 1923 with a basement that functioned primarily to accommodate mechanical equipment, laundry facilities and storage. The three main challenges associated with the project were the basements small size, age, and available ceiling heights. A mixed palette of materials was integrated into the design to delineate the space. The primary functions were positioned at the center of the space while the secondary functions were situated around the perimeter to enable good flow. The mechanical space was separated from the primary space by a corrugated metal partition which expressed its utilitarian function and contrasted adjacent materials. The existing stone foundation wall was sealed and left exposed to provide a visual anchor at each end of the primary space. The ceiling structure was left exposed and painted black to give the illusion of more height.

DUNCAN RESIDENCE

The Duncan residence was built in 1923 with a basement that functioned primarily to accommodate mechanical equipment, laundry facilities and storage. The three main challenges associated with the project were the basements small size, age, and available ceiling heights. A mixed palette of materials was integrated into the design to delineate the space. The primary functions were positioned at the center of the space while the secondary functions were situated around the perimeter to enable good flow. The mechanical space was separated from the primary space by a corrugated metal partition which expressed its utilitarian function and contrasted adjacent materials. The existing stone foundation wall was sealed and left exposed to provide a visual anchor at each end of the primary space. The ceiling structure was left exposed and painted black to give the illusion of more height.

DUNCAN RESIDENCE

The Duncan residence was built in 1923 with a basement that functioned primarily to accommodate mechanical equipment, laundry facilities and storage. The three main challenges associated with the project were the basements small size, age, and available ceiling heights. A mixed palette of materials was integrated into the design to delineate the space. The primary functions were positioned at the center of the space while the secondary functions were situated around the perimeter to enable good flow. The mechanical space was separated from the primary space by a corrugated metal partition which expressed its utilitarian function and contrasted adjacent materials. The existing stone foundation wall was sealed and left exposed to provide a visual anchor at each end of the primary space. The ceiling structure was left exposed and painted black to give the illusion of more height.

DUNCAN RESIDENCE

The Duncan residence was built in 1923 with a basement that functioned primarily to accommodate mechanical equipment, laundry facilities and storage. The three main challenges associated with the project were the basements small size, age, and available ceiling heights. A mixed palette of materials was integrated into the design to delineate the space. The primary functions were positioned at the center of the space while the secondary functions were situated around the perimeter to enable good flow. The mechanical space was separated from the primary space by a corrugated metal partition which expressed its utilitarian function and contrasted adjacent materials. The existing stone foundation wall was sealed and left exposed to provide a visual anchor at each end of the primary space. The ceiling structure was left exposed and painted black to give the illusion of more height.

DUNCAN RESIDENCE

The Duncan residence was built in 1923 with a basement that functioned primarily to accommodate mechanical equipment, laundry facilities and storage. The three main challenges associated with the project were the basements small size, age, and available ceiling heights. A mixed palette of materials was integrated into the design to delineate the space. The primary functions were positioned at the center of the space while the secondary functions were situated around the perimeter to enable good flow. The mechanical space was separated from the primary space by a corrugated metal partition which expressed its utilitarian function and contrasted adjacent materials. The existing stone foundation wall was sealed and left exposed to provide a visual anchor at each end of the primary space. The ceiling structure was left exposed and painted black to give the illusion of more height.

DUNCAN RESIDENCE

The Duncan residence was built in 1923 with a basement that functioned primarily to accommodate mechanical equipment, laundry facilities and storage. The three main challenges associated with the project were the basements small size, age, and available ceiling heights. A mixed palette of materials was integrated into the design to delineate the space. The primary functions were positioned at the center of the space while the secondary functions were situated around the perimeter to enable good flow. The mechanical space was separated from the primary space by a corrugated metal partition which expressed its utilitarian function and contrasted adjacent materials. The existing stone foundation wall was sealed and left exposed to provide a visual anchor at each end of the primary space. The ceiling structure was left exposed and painted black to give the illusion of more height.
© Ryan Duebber Architect
513.351.5141